- 1
- Een verwerker die voor de eerste keer bevroren rundvlees wil invoeren in het kader van een tariefcontingent als bedoeld in verordening 412/2008 dient daartoe tenminste twee weken voor de eerste daadwerkelijke invoer een aanvraag in bij de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
- 2
- Een aanvraag die betrekking heeft op een A-product gaat vergezeld van:
-
- a.een op een A-product betrekking hebbend recept;
- b.de benaming en de voorgestelde productiecode van het eindproduct;
- c.alle verwerkte grond- en hulpstoffen in een percentage van de totale hoeveelheid verwerkte grondstoffen en het eiwitgehalte van de grond- en hulpstoffen;
- d.het rendement;
- e.de kerntemperatuur en de tijdsduur waarop de kerntemperatuur blijft gehandhaafd tijdens be- of verwerking van het product;
- f.de verpakkingswijze;
- g.het mager rundvleesgehalte;
- h.het totaal vleespercentage;
- i.de verhouding tussen het collageen en het eiwit;
- j.de GN-code van de grondstof en de GN-code van het eindproduct, en
- k.indien het recept betrekking heeft op de bereiding van verkleind vlees of vlees met saus: het vetvrije droge stofgehalte van de overige bestanddelen die niet bestaan uit vlees, vet, of slachtafval.
- 3
- Een aanvraag die betrekking heeft op een B-product gaat vergezeld van:
-
- a.een op een op een B-product betrekking hebbend recept;
- b.de in onderdeel 2, sub-onderdelen b, d, e, f, en j bedoelde informatie;
- c.alle verwerkte grond- en hulpstoffen in een percentage van de totale hoeveelheid verwerkte grondstoffen, en
- d.indien het recept betrekking heeft op de bereiding van eindproducten met de GN-code 0210 2090 in de gecombineerde nomenclatuur: de verhouding tussen het water en het eiwit.